
Türk Öğrenciler ABD'de Ödüllerle Döndü
Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda Türk öğrencilerin elde ettiği başarılı sonuçlar, ülkemiz için gurur kaynağı oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 24 öğrencinin 14 projeyle katıldığı bu prestijli etkinlikte 2 projenin ISEF büyük ödülünü kazandığını, 3 projenin ise özel ödüle layık görüldüğünü duyurdu.
Başarıların Detayları
Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Columbus, ABD'de düzenlenen ve bu yıl 75'incisi gerçekleştirilen organizasyonun sonuçlarını vurguladı. Öğrencilerimizin başarıları, hem bilim alanındaki yeteneklerini hem de uluslararası platformda Türkiye'nin sesini duyurmasını sağladı.
Teşekkür Mesajı
Bakan Kacır, "Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda öğrencilerimiz yine göğsümüzü kabarttı. Öğrencilerimizi, onları destekleyen ailelerini ve değerli danışmanlarını yürekten tebrik ediyorum," dedi. Bu tür başarıların, Türkiye'nin genç bilim insanlarına olan inancını bir kez daha pekiştirdiği belirtildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda Türk öğrencilerin 2 projesinin ISEF büyük ödülünü, 3'ünün de özel ödülü kazandığını bildirdi.