Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye-Afrika İşbirliği: Enerji ve Ekonomi Forumu

Bakan Bayraktar, Afrika ülkeleriyle enerji anlaşmaları yaptıklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 17.10.2025 13:08
Güncelleme Tarihi: 17.10.2025 13:33

Türkiye-Afrika İşbirliği: Enerji ve Ekonomi Forumu

Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Madencilik Anlaşmaları

Bayraktar, Türkiye'nin yaklaşık 20 Afrika ülkesiyle enerji ve madencilik alanında işbirliği anlaşmaları imzaladığını belirtirken, Gambiya ile de yeni bir anlaşma imzalayacaklarını açıkladı. "Bu anlaşmalar, güven, karşılıklı saygı ve ortak ilerleme üzerine kurulu ilişkilerin somut projelere dönüşmesini sağlıyor." dedi.

Forumun Organizatörleri

Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu, Ticaret Bakanlığı ve Afrika Birliği koordinasyonunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, Ticaret Bakanlığının ev sahipliğinde, Afrika Birliği koordinasyonunda ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) organizasyonuyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu kapsamında gerçekleştirilen "Enerji ve Madencilik" konulu panelin açılışına katılarak konuşma yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim...