Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye ile Katar Arasındaki Savunma Sanayi İş Birlikleri Güçleniyor

İki ülke arasında savunma sanayi alanında önemli mutabakatlar imzalandı.

Yayın Tarihi: 22.10.2025 18:45
Güncelleme Tarihi: 22.10.2025 18:45

Türkiye ile Katar Arasındaki Savunma Sanayi İş Birlikleri Güçleniyor

Türkiye ile Katar Arasında Savunma Sanayi İş Birlikleri Güçleniyor

Türkiye ve Katar, savunma sanayi alanında yeni iş birliklerine kapı aralayan önemli mutabakat belgeleri imzaladı. Bu belgeler, Türk savunma sanayisinin yüksek teknolojili çözümlerinin dost ve müttefik ülkelerle daha iyi bir şekilde entegrasyonunu sağlamayı hedefliyor.

Haluk Görgün'den Açıklama

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti sırasında savunma sanayiine yönelik imzalanan mutabakat metinleri hakkında sosyal medya hesabı aracılığıyla bilgi verdi.

İlk Mutabakat Zaptı

Görgün, ilk mutabakatın Barzan Holding ile imzalandığını belirtti. Bu belge, araştırma-geliştirme, ortak üretim, teknoloji transferi ve sistem entegrasyonu gibi çeşitli alanlarda uzun vadeli stratejik iş birliğini öngörüyor. Barzan CEO'su Muhammed Bin Bader Al Sadah'ın katılımıyla yapılan imza, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendiren bir adım oldu.

İkinci Mutabakat Zaptı

İkinci mutabakat, Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Saud bin Abdurrahman bin Hasan bin Ali Al Sani ile imzalandı. Bu belge, savunma sanayi alanında iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik stratejik eşgüdüm sağlama amacını taşıyor. Görgün, bu imzanın teknoloji, sistem entegrasyonu ve üretim gibi kritik alanlarda iki ülke arasındaki iş birliğini artıracağını belirtti.

Önemli Sonuçlar

Türkiye ile Katar arasındaki bu anlaşmalar, Türk savunma sanayisinin mühendislik gücünü artırarak, bölgesel iş birliği derinliğini ve uluslararası güvenlik mimarilerine katkıyı pekiştirecek.

Türkiye ile Katar arasında savunma sanayisinde yeni iş birliklerine kapı aralayan mutabakat...

Türkiye ile Katar arasında savunma sanayisinde yeni iş birliklerine kapı aralayan mutabakat metinleri imzalandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün (solda) NSosyal hesabından paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyareti kapsamında, Katar Savunma Bakanlığına bağlı Barzan Holding ile çeşitli alanlarda iş birliğini öngören bir mutabakat zaptı imzaladık. Barzan CEO'su Sayın Muhammed Bin Bader Al Sadah'ın katılımıyla imzalanan anlaşma, araştırma-geliştirme, ortak üretim, teknoloji transferi ve sistem entegrasyonu gibi birçok başlıkta uzun vadeli stratejik iş birliği fırsatlarını kapsamaktadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Katar arasında savunma sanayisinde yeni iş birliklerine kapı aralayan mutabakat...