Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye, İsmail Heniyye'nin Suikastini Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Tahran'da suikaste uğrayan Heniyye'nin öldürülmesini kınadı ve bölgede yeni çatışmalar uyarısında bulundu.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 08:21
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 08:21

Türkiye, İsmail Heniyye'nin Suikastini Kınadı

Türkiye'den İsmail Heniyye'ye Yönelik Suikasta Tepki

Dışişleri Bakanlığı, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle bir yazılı açıklama yaptı.

Saldırıyı Kınıyoruz

Açıklamada, "Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonucunda katledilmesini lanetliyoruz. Kendi topraklarında huzur içinde yaşayabilmek adına Heniyye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bölgede Barışa Karşı Bir Tehdit

Dışişleri'nden gelen açıklamada ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin barışa ulaşmadan önceki tutumunun bir kez daha sergilendiği ifade edildi. Açıklamada, "Bu saldırı, Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Eğer uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için adım atmazsa, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşılaşabilir" uyarısı yapıldı.

Filistin Halkının Yanındayız

Son olarak, Türkiye'nin Filistin halkının haklı davasını desteklemeye devam edeceği vurgulanarak açıklama sonlandırıldı.