
Yeşilay Tarafından Bağımlılıklarla Mücadele Paneli Düzenlendi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "21. Yüzyılda Türkiye'nin Bağımlılıklarla Mücadele Seferberliği Paneli"ni gerçekleştirdi. Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, panelde yaptığı konuşmada, gelişmiş ülkelerin bağımlılık sorunları karşısındaki çaresizliğini vurgulayarak, "Yeşilayın çalışma yaptığı 5 bağımlılıkla alakalı, hamdolsun hiçbir bağımlılıkta dünyada en çok problem yaşayan 10 ülkenin arasında değiliz." dedi.
Yeşilay’ın 105 Yıllık Mücadelesi
Dört ana başlık altında bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay, Mehmet Dinç’in ifade ettiği gibi, kurulduğu dönemde sadece alkol bağımlılığıyla savaşırken, günümüzde alkol, sigara, uyuşturucu, madde bağımlılıkları, kumar ve internet bağımlılıkları gibi çeşitli konularda da aktif bir şekilde yer alıyor. "Bugün Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 120 şubesi, 78 üniversite kulübü ve 107 danışmanlık merkeziyle tüm Türkiye’de etkili bir şekilde mücadele ediyor." diye belirtti.
Panelin Oturumları ve Katılımcılar
İlk oturumda "Madde, Tütün ve Alkol Bağımlılığıyla Mücadelede Topyekun Yaklaşım" ele alındı. Bu oturumda, Prof. Dr. Necdet Ünüvar moderatörlüğünde önemli isimler yer aldı. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Güllüoğlu, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy gibi uzmanlar bağımlılıklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İkinci oturum ise "Teknoloji, Kumar ve Diğer Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele" başlığıyla gerçekleştirildi. Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci moderatörlüğünde, RTÜK Başkan Yardımcısı Deniz Güler ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdürü Tuncay Cevheroğlu gibi önemli isimler katkıda bulundu.
Fotoğraf Sergisi
Panelde ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sigara bırakma sürecine dair fotoğraflardan oluşan "Bir Nefes Sıhhat Fotoğraf Sergisi" de katılımcılara sunuldu.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca konferans salonunda "21. Yüzyılda Türkiye'nin Bağımlılıklarla Mücadele Seferberliği Paneli düzenledi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca konferans salonunda "21. Yüzyılda Türkiye'nin Bağımlılıklarla Mücadele Seferberliği Paneli düzenledi.