
Türkiye'nin İlk Astronotu Öğrencilerle Buluştu
Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu olarak Samsun'da, Aziz Atik Fen Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen eğitim kampında fen lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Hezarfen Savunma Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitim Kampı
25 ildeki 57 fen lisesinden 66 öğrencinin katılım gösterdiği bu yıl ikincisi düzenlenen Hezarfen Savunma Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitim Kampı kapsamında, uzay yolculuğu süreci ile ilgili bilgi paylaşıldı.
Uzay Serüveni ve Eğitim Fırsatları
Gezeravcı, "Türkiye Milli Uzay Programı İnsanlı İlk Uzay Misyonu" konulu konferansında, Türkiye'nin uzay serüveninden söz etti. Son 20 yılda internetin büyük mesafeler kat ettiğini dile getirerek, uzay çağının hızına da dikkat çekti. Gezeravcı, yapay zekanın gelişimine vurgu yaparak, öğrencilerin bu alanda bilgi sahibi olmaları gerektiğini belirtti.
Öğrencilerden Gelen Sorular
Sunumunun ardından öğrencilerden gelen sorulara yanıt veren Gezeravcı, bir öğrencinin uzayda yapılan deneylerin amaçlarıyla ilgili sorusuna, Türk bilim insanlarının yurt dışındaki muadilleriyle kıyasla eşit ya da üst düzeyde çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ülkemizdeki bazı deneylerin asimetrik rekabetten kurtarıldığını vurgulayarak, bu çalışmaların sonuçlarının halka açıklanacağını belirtti.
İnsanoğlunun Uzaydaki Yeri
Başka bir öğrencinin uzayda insanın kainattaki yeri ile ilgili sorusuna Gezeravcı, 70 yıl içindeki uzay faaliyetlerinin insanın uzayla olan ilişkisini anlamalarına katkı sağladığını, ancak keşfedilmesi gereken daha çok alan olduğunu vurguladı.
Gelecek Fırsatları
Gezeravcı, gençlere uzay alanında çalışmak için farklı meslekler ve eğitim fırsatları hakkında önerilerde bulunarak, uzay çalışmalarının önemini aktardı.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Samsun'da fen lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek uzay yolculuğundaki süreci anlattı.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Samsun'da fen lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek uzay yolculuğundaki süreci anlattı.