
Türkiye–Denver İş ve Yatırım Diyaloğu Toplantısı
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefini vurguladı. Özyeğin, "Halihazırda 12 ayda 36,6 milyar dolara ulaştık, hizmetler dahil olduğunda bu rakam 45 milyar dolara çıkıyor. Hedefimizin altında kalıyoruz fakat bu konuda büyük bir potansiyele sahibiz," dedi.
Toplantı Detayları
DEİK'in genel merkezinde gerçekleştirilen "Türkiye-Denver İş ve Yatırım Diyaloğu" toplantısına, Murat Özyeğin ve Denver Metro Ticaret Odası Başkanı J. J. Ament katıldı. Özyeğin, Denver ile İstanbul arasında gerçekleşen bu tür toplantıların sürekliliğinin önemine dikkat çekerek, iki şehir arasında keşfedilecek birçok işbirliği fırsatının bulunduğunu belirtti.
İki Yönlü Diyalog ve Yatırım Fırsatları
Özyeğin, Denver heyetinin Türkiye'deki üyeleriyle sağlayacağı B2B görüşmeleri hakkında bilgi vererek, Türk şirketlerin ABD'de yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. Özyeğin, "Türk şirketleri bu süreçte 3 binden fazla Amerikalı istihdam ediyor ve bu rakamı artırmayı hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.
Altyapı ve Ekonomik Büyüme Potansiyeli
Denver, sağlık, turizm, havacılık gibi sektörel temsilcileriyle bu toplantıda yerini aldı. Özyeğin, Türk Hava Yolları'nın (THY) Denver'dan İstanbul'a direkt uçuşlarının başlamasının önemine değinerek, bu durumun iki şehir arasındaki ticareti artıracağını belirtti.
Ekonomik Veriler ve Yatırım Teşvikleri
2023 itibarıyla Colorado bölgesindeki yıllık GSYH yaklaşık 259 milyar dolar, büyüme oranı ise %3,50 olarak kaydedildi. Denver'ın ekonomisi, turizm, teknoloji, sağlık, havacılık gibi alanlarda güçlü bir şekilde büyüyor. Toplantıda, ayrıca Colorado'daki yatırım teşvikleri tanıtıldı.
İş Birlikleri ve B2B Görüşmeleri
Toplantı sonunda düzenlenen panelde Türkiye ve ABD'den şirketler yatırım deneyimlerini paylaştı. Katılımcılar ayrıca doğrudan iş bağlantıları kurmak için B2B görüşmeleri yaptı.
"Türkiye-Denver İş ve Yatırım Diyaloğu" toplantısı, DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin ve Denver Metro Ticaret Odası Başkanı J. J. Ament'in katılımıyla DEİK'in genel merkezinde gerçekleştirildi. DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin (fotoğrafta), toplantıya katılarak konuşma yaptı.
"Türkiye-Denver İş ve Yatırım Diyaloğu" toplantısı, DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin ve Denver Metro Ticaret Odası Başkanı J. J. Ament'in katılımıyla DEİK'in genel merkezinde gerçekleştirildi. DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin (fotoğrafta), toplantıya katılarak konuşma yaptı.