
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali'nin Görüşmesi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali ile başkent Tiran’da bir araya geldi. Toplantıya, Oktay’ın beraberindeki heyet ile Arnavutluk-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri de katıldı.
Görüşmenin İçeriği
Görüşmede, iki ülke meclisleri arasındaki ilişkiler, NATO işbirliği, Kosova’nın Avrupa-Atlantik perspektifi ve iki ülkenin bölgesel güvenlik ile barışa katkıları ele alındı. Arnavutluk Meclisinden yapılan açıklamada, bu konuların önemi vurgulandı.
Sosyal Medya Üzerinden Yorumlar
Elisa Spiropali, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Arnavutluk ve Türkiye arasındaki tartışmasız parlamenter iş birliğinin iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı güçlendirmeye devam ettiğini belirtti. Ayrıca, NATO müttefikleri olarak iki ülkenin bölgede barış, güvenlik ve kalkınmaya olan bağlılıklarını sürdürdüğünü ifade etti.
Heyetler Arası Görüşmeler
Oktay ve beraberindeki heyet, Arnavutluk Meclisi Dış Politika Komisyonu Başkanı Mimi Kodheli ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Oktay, iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesi adına ekonomi, ticaret, savunma sanayi, sağlık, turizm, kültür ve eğitim gibi alanlarda atılacak adımları değerlendirdiklerini açıkladı.
Terörle Mücadele ve Bölgesel Güvenlik Üzerine Fikir Alışverişi
Fuat Oktay, görüşme sırasında terörle mücadelede işbirliği ve FETÖ ile irtibatlı kişi ve kuruluşların önlenmesi konularında fikir teatisinde bulunduklarını aktardı. Ayrıca, Türkiye’nin Balkanlar’daki istikrar çabaları, Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi, İsrail’in Gazze’deki saldırganlığı gibi konular da gündeme geldi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay (solda), Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali (sağda) ile bir araya geldi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay (solda), Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali (sağda) ile bir araya geldi.