Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye ve Suriye Arasında Enerji İşbirliği Anlaşması

Enerji Bakanı Bayraktar, Suriye ile enerji ve madencilik alanında işbirliği anlaşmasına imza attı, yatırımlar hız kazanacak.

Yayın Tarihi: 22.05.2025 16:29
Güncelleme Tarihi: 22.05.2025 16:29

Türkiye ve Suriye Arasında Enerji İşbirliği Anlaşması

Türkiye ve Suriye Arasında Yeni Enerji İşbirliği Anlaşması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriyeli mevkidaşı Muhammed Beşir ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Şam'da yapılan görüşme sonrası konuşan Bayraktar, Suriye'nin mevcut enerji kaynaklarının arttırılması ve yeni kaynakların keşfi konusundaki çalışmalara değindi.

Altyapı Yatırımları İçin Çalışma Başlatıldı

Bayraktar, "Suriye'nin altyapı anlamında ihtiyaç duyduğu yatırımlar için çalışmalarımız başladı," diyerek, hem kara hem de deniz kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türk ve Suriyeli enerji uzmanlarının yaptığı çalışmaların etkili sonuçlar vermeye başladığını belirten Bayraktar, "Gelecek aylarda elektrik ve gaz arzının artırılmasını sağlamak için yoğun bir çaba içindeyiz. Gaz, Halep'e ulaşacak ve bu halkın hayat standartlarını iyileştirecek," ifadelerini kullandı.

İşbirliği Anlaşması İmzalandı

İki ülke arasında bugün imzalanan enerji ve madencilik alanındaki çerçeve anlaşmasının, gelecekteki projeler için önemli bir yol haritası sağladığını belirten Bayraktar, kardeşlik hukuku çerçevesinde işbirliklerinin artacağını belirtti.

Suriyeli Bakan Beşir ise, Türkiye tarafından desteklenecek madencilik ve elektrik dağıtım projelerinin detaylarını paylaştı. İki ülke arasında teknik ekipler oluşturulacağı açıklandı. "Bundan sonraki süreçte, enerji alanında ve madencilikte ortak projeler geliştireceğiz," şeklinde konuştu.

Bayraktar, yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle Suriye halkına selam göndermeyi de unutmadı.

Suriye'nin başkenti Şam'da resmi temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan...

Suriye'nin başkenti Şam'da resmi temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar (fotoğrafta), Suriyeli mevkidaşı Muhammed Beşir ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Suriye'nin başkenti Şam'da resmi temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan...

Suriye'nin başkenti Şam'da resmi temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar (fotoğrafta), Suriyeli mevkidaşı Muhammed Beşir ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.