Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ünlü Ekonomist Açıkladı: Dolar Sert Düşecek

Ünlü IIF'nin Baş Ekonomisti Robin Brooks TL'nin çok sert düşeceğini söyleyerek rakam verdi. Brooks, TL'nin serbest bırakılması durumunda keskin bir düşüş yaşayacağını, ancak daha sonra TL'nin hızlıca toparlanıp güçleneceğini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise doların düşeceğini belirtti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 28.11 TL seviyesinden işlem görüyor.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 13:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ünlü Ekonomist Açıkladı: Dolar Sert Düşecek

Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar sert düşecek

Dolar kuru ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ünlü IIF'nin Baş Ekonomisti Robin Brooks yaptığı son dakika açıklamasında TL'nin çok sert düşeceğini söyleyerek rakam verdi.

X platformunda bulunan hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulunan Brooks, TL'de ciddi bir potansiyel olduğunu söyledi ve TL'nin adil değerinin dolar karşısında 21 lira olduğunu söyledi.

Bunun çılgınca gelebileceğini söyleyerek sözlerine başlayan Brooks, TL'nin serbest bırakılması durumunda keskin bir düşüş yaşayacağını, ancak daha sonra TL'nin hızlıca toparlanıp güçleneceğini söyledi.

Brooks açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 'Türk Lirası için gerçeğe uygun değerimiz $/TRY 21,00'dır. Bu çoğu kişiye çılgınca geliyor ve eğer Liranın serbestçe dalgalanmasına izin verilirse keskin bir düşüş yaşanacağına dair çok az şüphe var. Ancak bu yalnızca ilk tepki olacaktır. Lira daha sonra güçlenecek. Türkiye'de derin bir değer var'

Mehmet Şimşek: 'Dolar Düşecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün yaptığı açıklamada yabancı yatırımcıların yeniden Türkiye'ye geleceğini ve bu şekilde doların düşeceğini söyledi.

Dolar Kuru Şimdi Ne Kadar?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 28.11 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro kuru ise şu sıralarda piyasalarda 29 lira 72 kuruş seviyesinden işlem görüyor.

Finans7.com | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.