Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ürdün Kraliçesi Rania ve Kate Middleton Arasında Filistin İçin Fikir Ayrılığı

Ürdün Kraliçesi Rania ve İngiliz prensesi Kate Middleton, Filistin meselesi konusunda farklı görüşlere sahip oldukları için karşı karşıya geldi. Kraliçe Rania, Batılı liderleri İsrail'in Gazze bombardımanına karşı sessiz kalmakla suçlarken, Kate Middleton ve Prens William Hamas'ın terörist saldırılarını kınadıklarını açıklamıştı.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 13:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ürdün Kraliçesi Rania ve Kate Middleton Arasında Filistin İçin Fikir Ayrılığı

Ürdün Kraliçesi Rania, Gazze'deki sivil ölümlerini kınamadıkları gerekçesiyle Batılı liderleri çifte standart uygulamakla suçladı.

Ürdün Kraliçesi Rania, Gazze'deki sivil ölümlerini kınamadıkları gerekçesiyle Batılı liderleri çifte standart uygulamakla suçladı. BM Genel Sekreteri Guterres de 'Kınıyorum ama Hamas'ın saldırıları durduk yere olmadı. Filistin halkı, 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor' diye konuştu, İsrail yönetimi tepki gösterdi. CNN Televizyonu’nun kıdemli muhabiri Christiane Amanpour’a konuşan Ürdün Kraliçesi Rania, Batılı liderleri İsrail’in Gazza ablukası ve bombardımanı karşısında sessiz kalmakla suçladı.

Kate Middleton ve Ürdün Kraliçesi Rania Arasındaki Fikir Ayrılığı

Kate Middleton ve Ürdün Kraliçesi Rania, Hamas-İsrail savaşı sebebiyle fikir ayrılığına düştü. Kraliçe Rania, Arap ülkelerinin Filistin’de yaşananlara sessiz kalmasına ve Batı ülkelerinin ikiyüzlülüğüne tepki gösterdi. Bu durum, Kate ve William'ın Ürdün Kraliyet ailesinin düğününe katıldığı yaz aylarında ortaya çıktı.