
Uşak'ta 'Yılın Ahisi' Ödülü Töreni
Uşak'ta gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamalarında, 50 yıllık saat tamircisi Ali Yılmaz 77 yaşında, 'Yılın Ahisi' ödülüne layık görüldü. Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı'nda düzenlenen etkinlikte, konuklar kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin fotoğraflarının sergilendiği alana da göz attı.
Ahilik Felsefesi ve Önemi
Uşak Valisi Naci Aktaş etkinlikte bir konuşma yaparak, Ahiliğin sadece mesleki bir oluşum olmadığını, aynı zamanda bir yaşam felsefesi ve ahlak sistemi olduğunu vurguladı. Aktaş, Ahilik anlayışının kalite, güven, adalet ve yardımlaşma gibi değerleri esas aldığını belirtti.
Geleneklerin Geleceği
Aktaş, genç nesillerin bu değerlerle yetiştirilmesinin önemine değinerek, mesleki eğitim kurumlarının bu amaca katkı sağladığını söyledi. Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş da, Ahilik sisteminin insanı bir bütün olarak ele aldığını ifade etti.
Ödüller ve Kutlamalar
Programda AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ve Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da konuşmalar yaptılar. Ardından, Ali Yılmaz'a protokol üyeleri tarafından cübbesi giydirilerek ödülü takdim edildi. Bunun yanı sıra 'Yılın Kalfası' seçilen Ensar Yılmaz ve 'Yılın Çırağı' seçilen Hasan Emir Akkuş da ödüllerini aldı.
Daha sonra, etkinlikte halk oyunları gösterisi yapıldı ve Uşak Belediyesi Kent Orkestrası tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Uşak'ta Ahilik Haftası kutlamalarında 50 yıldır saat tamirciliği yapan 77 yaşındaki Ali Yılmaz'a "Yılın Ahisi" ödülü verildi. Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı'nda program düzenlendi.