Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uzmandan yatırımcılara büyük uyarı! Sert dalga kapıda

Altın ve para borsaları uzmanı olan İslam Memiş altının yeniden yükseleceği konusunda uyarılarda bulundu. Düşüş trendi süren altın geri yükselecek mi? Uzmanın bu konudaki yorumları neler?

Yayın Tarihi: 04.05.2024 12:24
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 12:24

Uzmandan yatırımcılara büyük uyarı! Sert dalga kapıda

Altın ve para piyasalarında uzman İslam Memiş son dönemde altın fiyatlarında gözlemlenen düşüş trendinin yakın zamanda son bulabileceğini belirtti. Memiş yatırımcılara yönelik yaptığı açıklamada ‘’Önemli bir dalgalanma kapıda hazırlıklı olun." diyerek dikkatleri üzerine çekti.

2 Haftadır Düşüşte Olan Altın Geri Yükselecek Mi?

Altın Nisan ayının başlarında tarihi bir yükseliş göstermiş olsa da son iki haftada düşüş yaşadı. Bu dalgalanmalar altın piyasasındaki yatırımcılar arasında endişe uyandırdı. Yatırımcılar düşüşlerin ne zaman duracağı konusunda belirsizlik yaşıyor.

Ellerindeki emtia varlıklarını satıp satmamak konusunda karar vermede zorlanıyorlar. İslam Memiş gibi altın ve para piyasaları uzmanları piyasanın durumunun tersine dönebileceği uyarısında bulunuyor. Memiş Fed'in faiz kararı sonrasında altın piyasasında beklenen gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Uzmandan yatırımcılara büyük uyarı! Sert dalga kapıda

İslam Memiş ABD Merkez Bankası'nın faiz kararının 1 Mayıs'ta açıklanacağını belirterek "Bu tarihe kadar piyasalar dar bir bant aralığında sıkışmış durumda ve yeni bir yön belirlemekte zorlanıyor" dedi. Ons altın fiyatlarının 2300 dolar seviyesindeki destek seviyesinin aşağı yönlü kırılmasının beklenmedik olmadığını ifade eden Memiş takip ettikleri bant aralığının 2280 ile 2380 dolar arasında olduğunu vurguladı.

Memiş bu seviyeleri kısa vadeli olarak izlemeye devam edeceğini belirtirken ons altının orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı sunduğunu dolar varlığına sahip olan yatırımcılar için ise şimdi ons altına geçiş zamanı olduğunu ifade etti.