
Van'da Öğretmen Çiftin Nikahı
Van'da, tanışarak hayatlarını birleştirmeye karar veren İngilizce Öğretmeni Canan Yalçın ve Sınıf Öğretmeni Mahmut Kaygısız'ın nikah töreni, örnek bir dayanışmaya sahne oldu.
Ailelerinin Eksikliği Hissettirildi
Tuşba ilçesinde gerçekleştirilen nikah merasimi, çiftin annelerinin kanser tedavisi nedeniyle katılamaması sebebiyle duygusal bir atmosferde geçti. Nikahda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ve meslektaşları, çiftin yanında yer aldı.
İlk Adımlar Attı
Şehit Ferit Arslan Anadolu Lisesi'nde görev yapan Canan Yalçın ile Vali Ali Cevdet Bey İlkokulu'nde çalışmaya devam eden Mahmut Kaygısız, İpekyolu Evlendirme Dairesi'nde evlenme başvurusu yaptı. Damat ve gelinin aileleri, sağlık sorunları dolayısıyla törene katılamadıkları için, destek için birçok meslektaşları orada bulundu.
Mutlulukları Paylaşıldı
Düğün sırasında, damadın ve gelinin anneleri mutluluğu cep telefonlarıyla görüntülü arama yaparak takip etti. Bu, onların da bu özel anın bir parçası olmasını sağladı.
Destek ve Teşekkür Mesajları
Yalçın, "Ailelerimiz sağlık sorunları nedeniyle burada olamadı. Milli Eğitim Müdürümüzden rica ettik, bizi yalnız bırakmadı. Güzel günümüzde yanımızda olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
Kaygısız ise, "Öğretmenler Günü'nde müdürümüze durumu anlattım. Kendisi de mutlulukla katılmayı kabul etti. Gerçekten çok mutluyuz,” şeklinde konuştu.
Aile Olmanın Önemi
İl Milli Eğitim Müdürü Aras, öğretmenlerin yalnız olmadığını vurgulayarak, "Van'da 20 bin öğretmen ve 300 bin öğrenci ile büyük bir aileyiz. Bugün burada bir araya gelerek buna örnek olduk," dedi.
Van'ın Tuşba ilçesinde evlenme kararı alan ancak ailelerinin sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı öğretmen çifti, nikah törenlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras (sağda) ve meslektaşları yalnız bırakmadı.
Van'ın Tuşba ilçesinde evlenme kararı alan ancak ailelerinin sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı öğretmen çifti, nikah törenlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras (sağda) ve meslektaşları yalnız bırakmadı.