Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Vedat Balta'nın Sigara Bırakma Hikayesi

Kırklareli'nde 30 yıl sigara kullanan Vedat Balta, Sağlıklı Hayat Merkezinden aldığı destekle sigarayı bıraktı.

Yayın Tarihi: 03.11.2025 11:43
Güncelleme Tarihi: 03.11.2025 11:43

Vedat Balta'nın Sigara Bırakma Hikayesi

30 Yılın Ardından Yepyeni Bir Başlangıç

Kırklareli'nde 30 yıl boyunca sigara tüketen Vedat Balta, Sağlıklı Hayat Merkezinden aldığı destekle bu alışkanlığını geride bıraktı.

Aile Desteği ile Değişen Hayat

50 yaşındaki Balta, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde öğretmenlik yapıyor. Kızı sayesinde sigarayı bırakmaya karar veren Balta, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı merkezdeki sigara bırakma polikliniğinde tedavi olmaya başladı. Doktor Sermin Günay tarafından uygulanan ilaç tedavisiyle kısa sürede bağımlılığından kurtulan Balta, AA muhabirine verdiği röportajda sigarayla tanışmasının üniversite yıllarında olduğunu ifade etti.

Tüketim Alışkanlıkları ve Psikolojik Etkileri

Günde ortalama 2 paket sigara tüketen Balta, "Sabahları nefes almakta zorlanıyor, tatmin olamıyordum" diyerek bağımlılığının etkilerini dile getirdi ve kızının destek sözlerinin kendisi için büyük anlam taşıdığını vurguladı.

Yeni Bir Yaşam Tarzı

Sigarayı bıraktıktan sonra hayatında olumlu birçok değişim yaşadığını aktaran Balta, cildinin renginin düzeldiğini ve arkadaşlarının değişimi fark ettiğini dile getirdi. "Artık daha sağlıklı uyuyorum, gıdaların tadını daha net alıyorum" açıklamasında bulundu.

Sigara Kokusu ve Sosyal Etkileri

Balta, sigara bıraktıktan sonraki psikolojik durumunu şöyle özetledi: "Etrafımdaki insanların benim kokuma nasıl tahammül ettiklerine şaşırıyorum. Sigarayı içtiğim dönemde hissetmediğim birçok kötü kokuyu şimdi algılıyorum ve artık sigara kokusunun olduğu ortamlarda bulunmak istemiyorum."

Kırklareli'nde 30 yıl boyunca sigara kullanan Vedat Balta, Sağlıklı Hayat Merkezinden aldığı...

Kırklareli'nde 30 yıl boyunca sigara kullanan Vedat Balta, Sağlıklı Hayat Merkezinden aldığı destekle sigarayı bıraktı. Balta, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kırklareli'nde 30 yıl boyunca sigara kullanan Vedat Balta, Sağlıklı Hayat Merkezinden aldığı...