
Atakan Demir'in YDT Başarısı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Yabancı Dil Testi oturumuna katılan Samsun Final Fen Lisesi öğrencisi Atakan Demir, 80 sorudan 79'unu doğru yanıtlayarak Türkiye 5'incisi oldu.
Tıp Hedefi
Atakan, üniversitede tıp eğitimi almak istediğini belirterek, düzenli çalışma ile bu başarıyı elde ettiğini söyledi. “Arkadaşlarımla birçok konuda destek olduk. Ben onlara zorlandıkları soruları, onlar da bana zorlandığım soruları anlattı.” diyen Demir, öğretmeni Serdar Hocası'na da teşekkür etti.
Aile Desteği
Günlük 2 ila 3 saat ders çalıştığını belirten Atakan, boş zamanlarında oyun oynayıp sinemaya gitse de derslerini ihmal etmediğini ifade etti. Hedefinin tıp olduğunu ve İstanbul’da hekim olmak istediğini dile getirdi.
Aile ve Okul Desteği
Atakan'ın babası Bora Demir, oğlunun başarısında kitap okumanın önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Okulun genel müdürü Cengiz Karaca ise bu tür bir başarıyı daha önce görmediğini belirterek, düzenli çalışmanın önemini vurguladı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Yabancı Dil Testi'ndeki (YDT) başarısıyla Türkiye 5'incisi olan Samsun Final Fen Lisesi öğrencisi Atakan Demir, üniversitede tıp alanında eğitim almayı hedefliyor.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Yabancı Dil Testi'ndeki (YDT) başarısıyla Türkiye 5'incisi olan Samsun Final Fen Lisesi öğrencisi Atakan Demir, üniversitede tıp alanında eğitim almayı hedefliyor.