
Yalçın'dan Tahran Ziyareti
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İran'ın en büyük işçi sendikalarından Hane-i Karger'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında sendika yetkilileriyle bir araya gelen Yalçın, ülkelerin emek örgütleriyle eğitim ve işbirliği anlaşmalarının önemine dikkat çekti.
Türk Okulu Ziyareti
Yalçın, Tahran Büyükelçiliği bünyesindeki Türk Okulu'na da bir ziyarette bulundu. Burada Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç ile görüşerek, İran'daki temaslarını değerlendirdi. Yalçın, bu ziyaretlerinin çalışma hayatına dair önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Emek Birliği Hedefleri
Yalçın, Hane-i Karger'in, Uluslararası Emek Konfederasyonu (ILC) yönetiminde yer aldığını belirterek, sendikanın çalışma hayatına dair yürüttüğü çalışmalara katkıda bulunduğunu kaydetti. "İran'daki kültürel dokuya ilişkin bilgiler aldık ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik" dedi.
Türkiye'deki Sendika Gücü
Türkiye’de toplam 276 sendika faaliyet göstermekte olup, Memur-Sen'in yaklaşık 1 milyon 100 bin üyesi bulunmaktadır. Yalçın, Türkiye’de toplu sözleşme süreçlerini etkili bir şekilde yürüttüklerini vurgulayarak, "Buradaki partnerlerimizle karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk" şeklinde konuştu.
Ziyaretin Önemi
İki gün süren ziyaret kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Türk Okulu’nu da ziyaret eden Yalçın, öğretmenler ve elçilik bünyesindeki çalışanlarla bir araya geldi. Bu ziyaretin iki ülke arasındaki emek örgütleri ilişkilerini güçlendireceğine inandığını dile getirdi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın (sol 2), İran temasları kapsamında, Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç (sağda) ile de bir araya geldi.