
Yapay Zeka Çağında e-Ticaretin Geleceği Zirvesi Başladı
İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği Başkanı Mehmet Hüseyin Bilgin, yeni nesil tüketicilerin teknolojiyle iç içe büyüdüğünü ve bunun e-ticareti önemli ölçüde etkileyeceğini belirtti.
Ticaret Bakanı'nın Katılımıyla Açılış Yapıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleşen zirve, İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dijital Teknolojiler İş Konseyi işbirliğiyle düzenleniyor.
Yeni Tüketici Neslinin Etkileri
Bilgin, e-ticaretin geleceğini belirleyen unsurların başında teknolojik dönüşüm ve tüketici davranışındaki değişimlerin geldiğini vurgulayarak, "Yapay zeka sayesinde hem üreticiler hem de satıcılar büyük değişimler yaşayacak" dedi.
Kamu ve Sektör Temsilcileri Bir Araya Geliyor
Yapılan düzenlemelerin önemine dikkat çeken Bilgin, zirve ile kamu ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek sorunları tartışabilecekleri ortamların yaratılacağını söyledi.
Dört Farklı Oturumla Ele Alınacak Konular
Zirve kapsamında "E-Ticaretin Geleceği", "Rekabet Boyutuyla E-Ticaretin Geleceği", "Regülasyon ve Tüketici Boyutuyla E-Ticaretin Geleceği" ve "Online Alışverişin Geleceği" başlıklı dört oturum gerçekleştirilecek. Bu oturumlarda, kamu kurumları ve e-ticaret sektöründeki önemli şirketlerin üst düzey temsilcileri konuşmalar yapacaktır.
Ticaret Bakanlığının himayesinde, İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye e-Ticaret Sektör Meclisi, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dijital Teknolojiler İş Konseyi işbirliğinde düzenlenen "Yapay Zeka Çağında e-Ticaretin Geleceği" zirvesi, İstanbul'da başladı. İEAD Başkanı Mehmet Hüseyin Bilgin, programa katılarak konuşma yaptı.