Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yatak Odasında Bakacağınız 9 Bitki

Yatak odasında bakacağınız 9 bitki uyku kalitenizi arttırır ve dekorasyonunuza şıklık katar. Biberiye, areka palmiyesi, aşk merdiveni, İngiliz sarmaşığı, örümcek bitkisi, orkide, yasemin ve gardenya gibi bitkilerin faydaları ve bakımı hakkında bilgi verilmektedir.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 13:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yatak Odasında Bakacağınız 9 Bitki

Biberiye

Yatak odanızda bir biberiye bitkisi bulundurmak hem uyku kalitenizi arttırır hem de dekorasyonunuza şıklık katar. Biberiyenin kokusu hafızayı güçlendirir ve rahatlamanızı sağlar. Gün boyu nefes almanızı da destekler. Güneşli ortamları sever, bu yüzden güneye bakan bir pencerenin yanında tutabilirsiniz. Ayrıca havaya nem katma özelliğiyle kuru ortamlarda da idealdir.

Areka Palmiyesi

Yatak odanızda bir areka palmiyesi bulundurmak toksinleri temizleyerek daha ferah bir ortam sunar. Güneye veya batıya bakan bir pencerenin kenarına koyabilirsiniz. Bakımı kolaydır ve ara sıra sulamayı unuttuğunuzda bile hayatta kalabilir.

Aşk Merdiveni

Aşk merdiveni, iç mekanlarda deterjan ve temizleyicilerin neden olduğu uçucu organik bileşikleri filtreleyerek ortamı temizler. Sıcak ve nemli ortamları sever, bu yüzden rahat bir nefes almanızı da sağlar.

İngiliz Sarmaşığı

İngiliz sarmaşığı gölgelik bir alanda bile iyi büyüyebilir, bu yüzden yeterince güneş ışığı almasına endişelenmenize gerek yok. Havayı temizlemede de etkilidir ve evinizin her noktasında güzel bir görünüm yaratır.

Örümcek Bitkisi

Örümcek bitkisi, bakımı kolay olan bir bitkidir ve hava temizleme konusunda da başarılıdır. Az su ister ve karbonmonoksit, formaldehit ve benzen gibi zararlı maddeleri temizler.

Orkide

Orkide gece oksijen yayarak daha iyi bir uyku çekmenizi sağlar. Ayrıca dekoratif bir dokunuş olarak da kullanılabilir ve pek çok renkte çeşidi bulunur.

Yasemin

Yasemin, güneşli ve sıcak havaları sever. Kokusu rahatlatıcı ve kaygı azaltıcı özelliklere sahiptir. Baş ağrısı ve boğaz ağrısına iyi gelir.

Gardenya

Gardenya bitkisi farklı kokulara sahiptir ve uykuyu tetikleyen özelliklere sahiptir. Toprağını nemli tutmak ve bol güneş ışığı almasını sağlamak önemlidir.