
Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi Temel Atıldı
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, kısa süre önce sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da canlı bağlantıyla katıldığı törende, 640 yataklı hastanenin ilk etabının temeli atıldı.
Yeni Hastanenin Sağlık Hizmetlerine Katkısı
Memişoğlu, paylaşımında, "Bölgedeki sağlık altyapısına değer katacak yeni sağlık tesisinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 51’inci yıl dönümünde, Kıbrıs Türkü'nün her zaman yanında olacaklarını vurguladı.
Hastane Hakkında Teknik Bilgiler
Sağlık Bakanlığı, Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi hakkında detaylı bilgilere de yer verdi. Hastanenin arsa alanı toplamda 215,012 metrekare, kapalı alanı ise 50,000 metrekare olarak belirlendi. Hastanede 640 yatak bulunuyor; bunlardan 320’si birinci etapta hizmet verecek. Diğer detaylar arasında 110 yoğun bakım yatağı, 20 diyaliz ünitesi ve 80 poliklinik dakleri yer alıyor. Ameliyathane sayısı ise 12 olarak açıklandı. Hastane ayrıca, 420 araç kapasiteli bir otopark ile donatılmıştır.
Son olarak, Memişoğlu, Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi temel atma töreninin hemen ardından Lefkoşa Atatürk Anıtındaki etkinlikte ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi kutlamalarına katıldığını belirtti.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile 17 Nisan 2025 tarihinde "Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi Yapımına ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Sağlık Kampüsü Yapılarının Renovasyonu'na İlişkin Protokol" imzalandığı da duyuruldu.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sol 3), Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılarak konuşma yaptı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sol 3), Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılarak konuşma yaptı.