
Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Anlamlı Yürüyüş
Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri, Gazze ve Doğu Türkistan insanlarına destek vermek amacıyla farkındalık yaratacak bir yürüyüş düzenledi. Öğrencilerin yürüyüşü, Genç İHH Yozgat ve Pusula Gençlik Topluluğu üyeleri tarafından organize edildi.
Protesto ve Destek
Merkez yemekhane binası önünde bir araya gelen öğrenciler, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları ile pankartlar taşıyarak Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşe bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdiler.
Öğrenci Temsilcisi Açıklama Yaptı
Yürüyüşte, Pusula Gençlik Topluluğu Başkanı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ramazan Ali Akın, Gazze'nin uzun bir süredir ağır bir kuşatma altında olduğunu belirtti. Akın, Gazze’de yaşam mücadelesi veren insanların zor şartlarda hayatta kalmaya çalıştığını ifade etti.
Adalet ve Dayanışma Vurgusu
Akın, konuşmasında, "Burada Filistin'de ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü haykırmak için toplandık. Gazze'ye yapılan saldırılarda hayatını kaybeden çocukların, yıkılmış evlerin ve yiyecekten mahrum kalan sivillerin çığlıklarına ses olmak istiyoruz. Doğu Türkistan'da kaybolan insanların adlarını unutturmamak için buradayız," dedi.
Ayrıca, yürüyüşün sadece bir protesto değil, ortak bir vicdan çağrısı olduğunu dile getiren Akın, "Farklı sivil toplum kuruluşları olarak bir arada olduk. Birliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamız, zalimlere karşı en güçlü cevaptır. Filistin ve Doğu Türkistan halkı yalnız değildir," şeklinde ifade etti.
Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri, düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerine tepki gösterdi.
Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri, düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerine tepki gösterdi.