
YTB Gençlik Kampı İstanbul'da Gerçekleşti
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği kapsamında düzenlenen etkinlikte, 58 ülkeden Türkler, akraba topluluklar ve uluslararası öğrenciler İstanbul'daki Marmaracık Gençlik Kampı'nda bir araya geldi.
Başkan Turus'un Mesajları
Kampın açılışında konuşan YTB Başkanı Abdulhadi Turus, bu buluşmanın yalnızca bir etkinlik olmadığını, aynı zamanda medeniyetin izlerini taşıyan bir kavşak olduğunu ifade etti. Turus, "Dili, dini, rengi farklı olan gençlerimizi ortak bir amaç etrafında buluşturuyoruz ve hep birlikte diyoruz ki: 'Daha adil bir dünya mümkün.'" dedi.
Kültürel ve Sportif Etkinlikler
Gençlerin doğayla iç içe geçen çeşitli kültürel ve sportif aktiviteler gerçekleştirdiği etkinlikte, katılımcılar Boğaz turu yaptı. Ayrıca, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi mekanların ziyaret edilmesi sağlandı.
Türkçe'nin Önemi
Etkinlikte Türkçenin önemine de değinen Turus, "Türkçe bir barış ve kültür dilidir. Bu dil, vicdanın ve mazlumun yanında olan bir dildir. Türkçe konuşmak, ortak bir geleceği inşa etmenin bir yoludur." diye belirtti.
Gelecek İçin Umut Verici Mesajlar
Turus, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, gençlerin burada gösterdiği birlikteliğin önemli bir mesaj olduğunu vurguladı. "Bizim tek amacımız, daha adil bir dünya idealini gerçekleştirecek gençliği yetiştirmek ve bu mesajı dünyaya yaymaktır," dedi. YTB Başkanı, gelecekte barış içinde bir dünyada yeniden buluşma dileğini de ifade etti.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle 58 ülkeden yurt dışında yaşayan Türkler, soydaş ve akraba topluluklar ile uluslararası öğrenciler, İstanbul Marmaracık Gençlik Kampı'nda bir araya geldi.