Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Zincir Marketlerde Nar Aromalı Ürünlerin Satışı Yasaklandı

Türkiye'de nar aroması bulunan ürünlerin satışına kontrol şartı getirildi. Nar ekşisi ürünlerine önemli düzenlemeler geldi. Nar ekşisi veya nar aromalı olarak etiketlenen ürünler yasaklanacak.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 08:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Zincir Marketlerde Nar Aromalı Ürünlerin Satışı Yasaklandı

Zincir Marketler için Yeni Karar!

ŞOK, A101, BİM, Migros... O ürünleri almak isteyen stok yapsın: Artık satılmayacak! Gıda yönetmeliği ve denetimleri kapsamında Türkiye'de nar aroması bulunan ürünlerin satışına kontrol şartı getirildi. Bu doğrultuda artık nar ekşisi ya da nar aroması etiketi olan nar sosları, narlı soslar, nar ekşili soslar, nar aromalı şuruplar ve nar ekşili şurupların satışı yasaklanacak. İşte, getirilen satış yasağının detayları...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Yeni Düzenlemeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı 'Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapan Yönetmelik' ile nar ekşisi ürünlerine önemli düzenlemeler geldi. Bu kapsamda nar ekşisi ürününe nar suyu ve nar suyu konsantresinin dışında hiçbir gıda maddesi eklenmeden üretimi yapılacak.

Ürünler Raflardan Kaldırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliklerinde Değişiklik Yapan Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Bu doğrultuda, nar ekşisi veya nar aromalı olarak etiketlenen nar sosları, narlı soslar, nar ekşili soslar, nar aromalı şuruplar ve nar ekşili şuruplar, nar suyu ile nar suyu konsantresinin dışında hiçbir gıda maddesi eklenmeden üretilecek. Bu kapsamda nar ekşisine benzeyen bütün ürünler piyasaya sürülmeyecek, izinsiz ulusal pazara arz edilen ürünler ise 30 Haziran 2024 tarihi itibariyle piyasada yer almayacak.